Docks satsar på konferenser i nya huset på Skeppsbron

Nu gör bolaget bakom Dockside en stor satsning på konferenser och möten i huset som Brinova bygger på Skeppsbrokajen i Karlskrona. Det blir en arena där affärer och mat står i fokus, med en matstudio i lobbyn. Det nya varumärket för huset och hela satsningen är Docks.

Efter semestern är det dags för inflyttning i huset på Skeppsbrokajen i Karlskrona. Hit flyttar ett 15-tal företag och intresset är stort, det finns bara några få lediga platser i kontorshotellet.

– Vi satsar på ett modernt och flexibel kontorshus. Fokus har varit på siktlinjer mot vattnet och gott om sociala ytor. Det blir dessutom ett energisparhus som även tillverkar el med egna solpaneler, berättar Martin Wallin, regionchef på Brinova som bygger huset.

Hjärtat i huset blir en lobby med matstudio. Här kommer erbjudas allt från matevent och teamövningar till vinprovningar och event. I anslutning till lobbyn finns en bistro som kommer servera konferensgäster och bokade grupper lunch och middagar.

I huset finns totalt 8 totalt olika konferensrum varav det största rymmer upp till cirka 180 personer. Längst upp finns ett exklusivt ”styrelserum” i anslutning till en stor takterrass.

Docks kommer erbjuda både hybridmöten och streaming i samarbete med Nordic Frames, som även kommer hyra ett kontor i huset.

Modern teknik blir en viktig del av Docks. Karlskronaföretagen Iqita levererar en presentationsteknik inklusive en LED-vägg till stora konferensrummet och WIP kommer utrusta anläggningen med sin App.

– Det här är vår största satsning på möten sedan vi startade vår verksamhet. Vi vill fortsätta att vara en naturlig mötesplats för företag och organisationer på hemmaplan. Men vi siktar också in oss på marknaden i hela sydöstra Sverige. Läget direkt vid vattnet i Karlskrona är oslagbart, säger Jan Lennartsson, styrelseordförande och delägare.

Boka konferens

På entréplan välkomnas besökarna med lobby med matstudio. Här hittar vi också en bistro och vårt största konferensrum som även kan delas upp i två olika rum.

En trappa upp fortsätter loungemiljön. Här hittar vi flera grupprum, en ”telefonkiosk” och balkong.

Högst upp finns ytterligare ett grupprum och vårt exklusiva ”styrelserum” i anslutning till en generös takterrass.